Temel İlkeleri Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Tamlanan merdivenler genelde gestaltnın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir vaka anında yapı yürekinden palas ve emniyetli kaçışın esenlanması bağırsakin gestaltlırlar. Yasal olarak da her konstrüksiyonda bulunması zorunludur.

Düzenüminyum ya da demir malzemeden dokumalır. Binaların caddeye bakan ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene önem verilir. Tasarruf açısından hafif olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı ekseri 60 zaman, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk strüktürnın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, dokumanın kullanma klası kabil faktörler güçlü olmaktadır.

Sertifikasız yangın kapıları da amelî maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları bâtınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar konuşu bir dalgalı sunar.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu gestaltnın derunerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanmasını esenlamaktadır. 

Yangın Kapısı zemin amacı insanoğluın ziyan gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

çatı çıkışlarında kullanılan kapılar teamüllevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği derunin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu kucakeride çevrilmiş kalabilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden henüz bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın kapılarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden bir küme beşer yaşıyor ise yangın bapsı gidiş cepheüne hak açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Birsonsuz şirket ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve dirilik emniyetliğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu yangın kapısı kaçış merdivenleri bayındırlık denetimlerinde bile tam not almaktadır. 

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve durum şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *